Содржини

13.10.2018   ФФМ - Фудбалски Асови

Вечно ќе се памети првата победа на Македонија во Крањ против Словенија

На 13. октомври 1993 година во Крањ, започна историјата на нашата фудбалска репрезентација. Стартуваше со блескав триумф од 4:1 против Словенија. Зоран Бошковски - Чоко беше стрелец на првиот гол.

29.06.2017   ФФМ - Фудбалски Асови

ВРЕМЕПЛОВ: 16 ЈУНИ 1994 година - 49-ти КОНГРЕС НА ФИФА

ФУДБАЛСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА 186-та ПОЛНОПРАВНА ЧЛЕНКА НА ФИФА

08.04.2016   ФФМ - Фудбалски Асови

Времеплов: Победа од Скопје, прв шампион на Македонија

Кога е одиграно првото фудбалско првенство на Македонија? Колку екипи ја сочинувале тогашната Прва лига? Кој беше првиот шампион на нашата држава? Одговорот на овие прашања сигурно ќе ги интересира помладите љубители на фудбалот во Македонија.

28.12.2014   ФФМ - Фудбалски Асови

Еузебио, Еду, Џаиќ, Шекулрац...го запалија Штип

Пред триесетина години љубителите на фудбалот во Штип имаа можност да ги видат познатите имиња на светскиот фудбал на простувањето на Шекуларац од активно играње...

Календар
А репрезентација