Зимскиот преоден рок од 15 јануари до 11 февруари, 2020

Објавено на 14 Јануари, 2020 во Вести


Фудбалската Федерација на Македонија ги информира сите клубови дека од 15 јануари 2020 започнува зимскиот преоден рок за фудбалери. Преодниот рок трае до 11 фeвруари 2020година.

Ги информираме клубовите своите барања за сертификати за професионални фудбалери да ги постават на ФИФА ТМС платформата и испратат информација до оддел за ТМС на ФФМ најкасно до 14.00 часот на 11 февруари 2020 за да има доволно време за обработка на барањата.

За аматерски фудбалери, клубовите треба да достават барање до ФФМ, образецот е во прилог, уредно пополнето и печатирано исто така најдоцна до 14.00 часот на 11 февруари 2020. Барањата може да се достават и по електронски пат, на адресите подоле.

За евентуални проблеми и помош во врска целиот процес, можете да се обратите електронска пошта на Mario.gjurcinovski@ffm.com.mk   и zarko.ignjatovski@ffm.com.mk

Сите барања кои ќе бидат доставени по 24.00 часот на 11 февруари 2020 ќе се сметаат за ненавремени и нема да може да се процесуираат.

FFM QT 1030-7 Baranje za izdavanje na sertifikat na igrac od stranstvo.pdf 

FFM QT 1030-7 Baranje za izdavanje na sertifikat na igrac od stranstvo.doc    
   
А репрезентација