Зимски камп на нашите женски селекци до 17 и 19 години во Дојран

Објавено на 22 Јануари, 2020 во Вести, До 19 год жени, До 17 год жени


Фудбалската федерација на Македонија организира седумдневен зимски камп за подготовка на нашите женски селекции до 17 и 19 години. Кампот се одржува во Дојран, а го предводат селекторите на селекциите, Астрит Мерко и Тоше Нацев. Вкупно 44 млади фудбалерки од домашното првенство се присутни на кампот кои се одржува трета година, а служи како подготовка за развојните турнири кои ни следуваат.

Во репрезентацијата до 19 години, селекторот Мерко Астрит ги повика следните фудбалерки: Марија Ничевска (Љуботен), Елиса Хани (Ас Јунајтед), Анида Идризи (Шкендија), Ана Милчевска (Драгон), Оливера Цоклеска (АС Јунајтед), Теодора Николовска (Тиверија), Викторија Недева (Тиверија), Бојана Петкоска (Кочани), Теа Божиновска (Тиверија), Хикмете Лимани (Шкендија), Ристовска Ана (Каменица Саса), Александра Јовановска (Борец), Македонка Размоска (Топгол), Ана Нешкоска (Топгол), Теодора Јанкоска (Топгол), Анастасова Зорица (Плачковица), Сара Цветковска (Атлетико),  Дренуше Ајдини (СЦ Истатов), Маја Стојановиќ (Речица), Анастасија Маринкоска (Каменица Саса), Асановиќ Љубица (СЦ Истатов), Јана Зврлеска (Драгон);

Селекторот до 17 години, Нацев Тоше на подготовките во Дојран смета на следните фудбалерки: Наневска Елеонорa (Кочани), Донева Андреа (Кочани), Трипчева Драгана (Борец), Кицара Џенита (Борец), Паневска Билјана (Тиверија), Михајлова Ања  (Тиверија), Петровска Николина (Атлетико), Деловска Тамара (Атлетико), Настевска Михаела (Прилеп), Симона Меијер (Џиџи), Ацевска Катерина (Џиџи), Вељановска Силвија (Топ Гол), Ковачева Стефани (Топ Гол), Трајчевска Теодора (Топ Гол), Стрика Викторија (Речица), Најденовска Сара (Речица), Павловска Кристина (Љуботен), Далипи Еда (АС Јунајтед), Веса Села (АС Јунајтед), Блажевска Матеја (Драгон), Глигоровска Јана (Драгон), Јандриевска Михаела (Деспина); 


   
   
А репрезентација