Женска репрезентација до 19 години: Два пријателски натпревари против Албанија

Објавено на 02 Април, 2016 во Вести, До 19 год жени


Женската репрезентацијата на Македонија до 19 години на 4. април (понеделник) и два дена подоцна ќе одигра два меѓународни пријателски натпревари против женската репрезентација до 19 години на Албанија. Натпреварите ќе се одиграат на стадионот во Пробиштип. 

Селекторот на нашата млада репрезентација, Астрит Мерко за контролните пресметки против Албанија ги повика следните фудбалерки:

Македонија до 19 години (жени): Панчурова Викториjа  (Тиверија), Лекоска Магдалена (Топ Гол), Николовска Павлинка (Тиверија), Котева Моника (Тиверија), Гоцевска Анита (Тиверија), Китанова Билјана (Топ Гол), Јанковска Тамара (Топ Гол), Хусеин Сара (Топ Гол), Стојчевска Наталија (Топ Гол), Максути Улза (АСС Јунајтед), Танеска Весна (АСС Јунајтед), Симоноска Александра (АСС Јунајтед), Игнатовска Викторија (Истатов Дојран), Стефановска Милена (Истатов Дојран), Ќубриноска Маја (Кочани), Јанкуловска Симона (Драгон), Димоска Теодора (Драгон), Елма Шемсовиќ (Борец);

Натпреварите Македонија – Албанија во понеделник и среда започнуваат во 15:00 часот.   
   
А репрезентација