Женска А репрезентација: Денеска првиот од двата контролни натпревари против Косово

Објавено на 30 Август, 2018 во Вести, А репрезентација жени


Македонската женска А репрезентација денеска со почеток во 17:00 часот на тренинг центарот „Петар Милошевски“ ќе го одигра првиот од двата контролни натпревари против репрезентацијата на Косово. Селекторот на нашата женска репрезентација, Кирил Изов за двете пријателски пресметки против Косово ќе смета на следните фудбалерки:

Ели Јаковска (Брезница, Црна Гора), Крстаноска Симона (Олимпија, Словенија),  Ангеловска Маја (Олимпија, Словенија), Николовска Павлинка (Црвена Звезда, Србија), Трајковска Романа (Судоч Цирих, Швајцарија), Коларовска Сара (Драгон), Лекоска Магдалена (Драгон), Боглева Мартина (СЦ Истатов), Стојковска Ангела (СЦ Истатов), Чубриноска Јана (СЦ Истатов), Колевска Драгана (СЦ Истатов), Марковска Александра (СЦ  Истатов), Митревска Марина (СЦ Истатов), Панчурова Викторија (Тиверија), Елена Паневска (Тиверија), Максути Јилза (АС Јунајтед), Поповска Александра (АС Јунајтед), Хава Мустафа (Тетово), Мила Талевска (Каменица Саса), Велевска Даниела (Драгон);

На 02. Септември со почеток во 17:00 часот двете репрезентации ќе го одиграат и вториот контролен натпревар.  
   
   
А репрезентација