Управен одбор на ФФМ: Усвоени предлог пропозициите во Прва МФЛ. Тестовите за КОВИД-19 ќе ги обезбеди федерацијата

Објавено на 30 Јули, 2020 во Вести


На денешната седница на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија беа донесени следните одлуки:

- У.О. на ФФМ ги усвои предлог пропозициите за натпреварување во Прва МФЛ за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ донесе одлука тестирањето за Covid - 19 за фудбалерите и стручниот штаб на клубовите од Прва МФЛ и Прва ЖМФЛ пред почетокот на натпреварувачката сезона 2020/2021 да биде на трошок на Фудбалската федерација на Македонија;

- У.О. на ФФМ го усвои календарот за натпреварување во женска конкуренција за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ го усвои календарот за натпреварување во млади категории за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ ја усвои листата на делегати за натпреварувачката сезона 2020/2021 во МФЛ;

У.О. на ФФМ донесе одлука за измени и дополнувања на Правилникот за регистрација, статус и трансфер на фудбалери; 
   
   
А репрезентација