УЕФА медицински прописи - ново издание

Објавено на 14 Мај, 2020 во Антидопинг, Вести


Известување до медицинските тимови од националните тимови и клубовите кои ќе земат учество во 2020/2021 УЕФА натпреварувањата дека УЕФА издаде ново издание од УЕФА медицинските прописи кое стапува на сила од 1. јули 2020 година.

Во продолжение можете да ја преземете англиската верзија од последното издание со медицинските прописи на УЕФА.  

Medical 2020-en-final internal.pdf    
   
А репрезентација