Седница на Управен одбор на Фудбалската федерација на Македонија

Објавено на 25 Октомври, 2018 во Вести


Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија на одржаната седница донесе одлука со која го усвои предлогот доставен од страна на правната комисија на ФФМ во делот за измени и дополнувања на Статутот на ФФМ во насока на доставување на кандидатури и избор на претседател на ФФМ да се достават до членките на ФФМ на разгледување, согласно предвидената постапка за измени и дополнувања на Статутот на ФФМ. 

По изјаснување на членките во врска со предложените измени и дополнувања, истите ќе бидат доставени до УЕФА и ФИФА на одобрување. По завршување на постапката ќе се пристапи кон закажување на Собрание за измени и дополнувања на Статутот на ФФМ.    
   
Актуелности

08.04.2024    Вести

Македонија до 14 години: Второ реми без голови против Турција

Неџат Шабани: Бевме подобар противник и заслуживме барам победа на еден од двата натпревари....

06.04.2024    Вести

Женската репрезентација до 19 години запиша нова победа

Селекцијата на Астрид Мерко славеше со 2:0 против Литванија....

Календар
А репрезентација