Откажан бараж натпреварот за Втора МФЛ - Исток, ждреб ќе одлучува за пополнување на Втора МФЛ

Објавено на 08 Јули, 2020 во Вести


Натпреварувачката комисија во Фудбалската федерација на Македонија донесе одлука да го откаже бараж натпреварот за пополнување на Втора МФЛ - Исток. 

Државниот санитарен и здравствен инспекторат - сектор за инспекциски надзор, подрачна единица - Велес при Министерство за здравство изрече четиринаесет дневен карантин за сите тестирани лица (фудбалери и стручен штаб) на ФК Росоман поради позитивен тест за Ковид-19 на еден фудбалер на ФК Росоман.

Следејќи ги пропозициите, Комисијата за натпреварување, пополнувањето на Втора МФЛ - Исток ќе го изврши по пат на извлекување.

Местото и времето за одржување на ждребот, дополнително ќе биде утврдено.
   
   
А репрезентација