Одлуки од состанокот на Дисциплинска комисија

Објавено на 27 Април, 2016 во Одлуки


Дисциплинската комисија на ФФМ, постапувајки по пријавите од Комисија за натпреварување на ФФМ на ден 27.04.2016 ги донесе следните одлуки:

-ФК ВАРДАР се казнува со парична казна од 1500 (илјада и петстотини) евра поради недолично однесување на навивачите и слаба органиција на натпреварот против ФК Шкендија. ФК ВАРДАР наредните два натпревари кога клубот ќе биде домаќин мора да ги организира и да ги игра најмалку на 100 км надвор од Скопје.

-ФК ШКУПИ се казнува со парична казна од 1500 (илјада и петстотини) евра поради недолично однесување на навивачите и слаба органиција на натпреварот против ФК Вардар. ФК ШКУПИ наредните шест натпревари ќе ги игра без публика.
   
   
А репрезентација