Одлуки на Комисија за лиценцирање и Комисија за жалби за лиценцирање

Објавено на 25 Јуни, 2020 во Вести


Одделот за лиценцирање при Фудбалската федерација на Македонија информира дека Комисијата за лиценцирање на состаноците одржани на 3. јуни, 11. јуни и 16. јуни, како и Комисијата за жалби за лиценцирање на состанокот одржан на 18. јуни, а по комплетирањето на процесот на лиценцирање на клубови за учество во УЕФА натпреварувања во сезона 2020/21, ги донесе следниве одлуки:

Комисиите донесоа одлука дека се издава лиценца за учество во УЕФА клупски натпреварувања во сезона 2020/21 на клубовите:

1.  ФК Академија Пандев АД - Струмица

2.  ФК Македонија ЃП 1932 АД - Скопје

3.  ФК Работнички АД – Скопје

4.  ФК Ренова АД - с.Џепчиште

5.  ФК Силекс АД - Кратово

6.  ФК Шкендија АД - Тетово

7.  ФК Шкупи 1927 АД - Скопје

Комисиите донесоа одлука дека не се издава лиценца за учество во УЕФА клупски натпреварувања во сезона 2020/21 на клубовите:

1.  ФК Брегалница 2008 АД - Штип

2.  ФК Борец 1919 АД - Велес

3.  ФК Вардар АД - Скопје

4.  ФК Струга ТримЛум АД - Струга

Процесот за лиценцирање на клубовите од ЖМФЛ за учество во УЕФА клупски натпреварувања во сезона 2020/21 сеуште е во тек.

Одделение за лиценцирање
   
   
А репрезентација