Македонија денес ги игра еЕУРО квалификациите

Објавено на 09 Март, 2020 во Вести


Во рамки на еЕУРО кое УЕФА го организира во соработка со КОНАМИ и чиј финален турнир ќе се одигра во Лондон за времетраење на Европското фудбалско првенство, на 9 март започнуваат квалификациите. 


На првиот натпреварувачки ден ќе се одиграат првите натпревари во нашата група Ц, и тоа со следниот распоред:

17.00 ч. Швајцарија - Македонија

18.00 ч. Македонија - Казахстан

19.00 ч. Македонија - Босна и Херцеговина

21.00 ч. Молдавија - Македонија

Сите натпревари ќе бидат пренесувани во живо на ТВ платформата на ФФМ: tv.ffm.mk

Повратните натпревари се закажани за 23 март, 2020 година.   
   
А репрезентација