Квалификациски турнир до 17 години: Распоред на натпревари

Објавено на 19 Октомври, 2018 во Вести, До 17 год


Македонија во првата фаза од квалификациите за европското првенство до 17 години, се најде во Група 4 заедно со Шпанија, Израел и Фарски Острови. Скопје е домаќин на мини турнирот кој ќе се одигра од 20. до 26 октомври, а распоредот на натпревари е следен:

ДатумЧасНатпреварСтадион
20. октомври, 201811.00Фарски Острови - ИзраелФФМ Тренинг Центар
20. октомври, 2018
15.15Шпанија - МакедонијаФФМ Тренинг Центар
23. октомври, 201811.00Шпанија - Фарски ОстровиФФМ Тренинг Центар
23. октомври, 201815.15Израел - Македонија ФФМ Тренинг Центар 
26. октомври, 2018 14.30Македонија - Фарски Острови ФФМ Тренинг Центар 
26. октомври, 201814.30 Израел - Шпанија Национална Арена 

Елитната фаза на квалификации за европското првенство во Република Ирска, 2019 ќе се одиграат во март следната година, а место во елитните квалификации покрај носителите Англија и Германија ќе обезбедат првите две екипи од 13те групи во оваа квалификациска фаза, како и 4 најдобро пласирани трети кои ќе имаат најдобар скор против првите две екипи во својата група.

Европското првенство кое ќе се одржи во Република Ирска во мај, 2019 година исто така ќе биде и квалификациски турнир за светското првенство до 17 години во Перу.   
   
А репрезентација