ФК Велешта ќе биде дел од Втора МФЛ - Запад, ФК Росоман и ФК Слога Виница ги пополнуваат местата во Втора МФЛ - Исток

Објавено на 17 Јули, 2020 во Втора МФЛ, Вести


Екипата на ФК Велешта - Велешта ќе биде дел од Втора МФЛ - Запад во натпреварувачката сезона 2020/2021. 

На извлекување во „Куќа на фудбалот“ на кои учествуваа претставници на трите екипи, ФК Чаклани - Добри Дол, ФК Велешта - Велешта и ФК Фортуна - Скопје, ждребот одлучи тимот на ФК Велешта - Велешта да биде дел од македонската Втора фудбалска лига. 

Според пропозициите, ждреб одлучуваше за пополнување на Втора МФЛ - Запад, откако здравствените услови не дозволија екипите да ги одиграат бараж натпреварите за место во повисок ранг. 

Натпреварувачката комисија во Фудбалската федерација на Македонија донесе одлука екипите на ФК Росоман и ФК Слога Виница да бидат дел од Втора МФЛ - Исток. Одлуката е донесена откако ФК Питу Гули - Крушево го откажа своето учество од Втора МФЛ и натпреварувањето ќе го продолжи во Трета МФЛ - Централен регион.
   
   
А репрезентација