Арслани го објави списокот за У18

Објавено на 12 Февруари, 2020 во Вести


Месец февруари носи повеќе тест натрпевари за младите селекции, а ова важи и за репрезентацијата на Македонија под 18 години. Селекцијата предводена од Шкумбин Арслани на 18 и 20 февруари во Скопје ќе ги одмери силите со соодветната босанска селекција.
Селекторот Шкумбин Арслани за двомечот со БиХ повика 23 фудбалери:

  ГОЛМАНИ

    КЛУБ

ДАТУМ НА РАЃАЊЕ

1.Стефан Митрев

Ф.К.Арау

14.02.2003

2.Кристијан Китаноски

Ф.К.Вардар

03.10.2002

3.Кире Новаков

Ф.К.Триглав

28.08.2003

  ОДБРАНА

4.Алтрим Јакупи

Ф.К.Шкендија

21.09.2002

5.Имран Фетаи

Ф.К.Шкендија

02.08.2002

6.Виктор Крстевски

Ф.К.Вардар

04.04.2002

7.Бенјамин Далипи

Ф.К.Хрватски Драговољац

18.06.2002

8.Спасе Терзиев

Ф.К.Академија Пандев

22.01.2002

9.Антонио Јанкулоски

Ф.К.Вастра Вролунда

16.03.2003

10. Aли Асани

Ф.К. Вардар

17.03.2003

11.Славе Маркоски

Г.Ф.К.Охрид Лихнидос

21.04.2002

  СРЕДЕН РЕД

12. Лука Станковски

Ф.К.Работнички

02.09.2002

13.Иван Николов

Ф.К.Академија Пандев

17.02.2002

14.Леонид Игњатов

Ф.К.Вардар

04.01.2002

15.Хамза Рамани

Ф.К.Шкупи

17.09.2002

16.Бехар Фета

Ф.К.Фортуна

07.04.2002

17.Берат Калкан

Ф.К.Касимпаша

02.03.2003

18.Сава Аврамовски

Ф.К. Офк Београд

25.09.2002

19.Петар Гугуљанов

Ф.К.Вардар

23.02.2002

20.Симон Маркоски

Г.Ф.К.Охрид Лихнидос

21.04.2002

  НАПАД

21.Марио Илиевски

Ф.К.Тиквеш 1930

24.04.2002

22.Методи Максимов

Ф.К.Работнички

20.08.2002

23.Луан Абази

Ф.К.Ст.Гален

19.01.2002

Шкумбин Арслани

Селектор

На овој двомеч очекувам добра игра и победа на двата натпревари. Од овие натпревари па натака почнуваме со воигрување на тимот кој главно треба да го понесе товарот на квалификациите во Октомври, кој ќе се одиграат во Чешка. Секој од репрезентативците ќе добие своја шанса која треба да ја искористи. На овој собир нема да може да сметам на повеќе играчи, дел поради повреди, дел поради клубски обврски ќе го пропуштат овој двомеч. Но се надевам дека за следните предизвици ќе бидеме комплетни при што ќе можеме да се воиграме подобро и спремни да ги дочекаме предизвиците кои не очекуваат во текот на оваа година”, изјави селекторот на У18, Шкумбин Арслани.    
   
А репрезентација