Селектирање за репрезентација до 14 години

Објавено на 02 Декември, 2021 во Вести


Фудбалската федерација на Македонија ги информира сите клубови дека во текот на месец декември ќе се одржат регионални селективни натпревари за националниот тим до 14 години. Истите се однесуваат на најдобри фудбалери родени 2008 година. 

Секој клуб може да пријави највеќе 5 кандидати со пополнување на формуларот во прилог и доставување до регионалните координатори. Сите основни информации поврзани со селектирањата, како и потребниот формулар подолу. Повеќе информации кај регионалните координатори чии броеви се во документот.

СЕЛЕКТИРАЊЕ У-14 НАЦИОНАЛЕН ТИМ НА МАКЕДОНИЈА 2008.pdf 

Формулар фудбалери 2008 година У 14.pdf    
   
А репрезентација