Одлуки на Комисијата за лиценцирање и Комисија за жалби за лиценцирање на ФФМ

Објавено на 23 Мај, 2019 во Вести


Комисијата за Лиценцирање на ФФМ врз основа на доставените барања и документација од клубовите во Прва МФЛ, а за учество во УЕФА натпреварувања за сезона 2019/2020 ги донесе следниве одлуки:

Се издава лиценца за учество во УЕФА натпреварувања за сезона 2019/2020 на фудбалските клубови:

Академија Пандев АД - Струмица

Беласица АД - Струмица

Македонија ЃП 1932 АД - Скопје

Работнички АД - Скопје

Ренова АД - Скопје

Силекс АД - Кратово

Шкендија АД - Тетово

Шкупи 1927 АД - Скопје

Не се издава  лиценца за учество во УЕФА натпреварувања во сезона 2019/2020 на фудбалските клубови:

Вардар АД - Скопје

Победа АД - Прилеп

По одлуките на Комисија за лиценцирање, ФК Вардар АД - Скопје поднесе жалба до Комисија за жалби за лиценцирање. Комисијата за жалби за лиценцирање ја разгледа жалбата и ја донесе следната одлука:

Жалбата на ФК Вардар АД - Скопје се одбива како неоснована, одлуката на Комисија за лиценцирање се потврдува. Оваа одлука е конечна.

Одделение за лиценцирање
   
   
А репрезентација