Historia

Publikuar më 09 Мај, 2014


Historia e futbollit në Maqedoni
• Fillimet  e lojës së futbollit në Maqedoni datojnë nga shekulli i 19-të;
• Ndeshja e parë zyrtare u luajt më 20 prill 1919 ndërmjet  seleksionimit  të  ushtrisë angleze dhe ekipit të të rinjve nga Shkupi;
• Në nder të kësaj ndeshje  dhe si një kujtim për të , dhe me rastin e   70 vjetorit të futbollit në Maqedoni  në  vitin 1978 ishte ngritur një monument;• "Vardar" nga  Shkupi  është klubi i parë i futbollit i regjistruar në vitin 1912;
• Gjatë Luftës së Dytë Botërore, përzgjedhja  e klubeve të Maqedonisë  kishte luajtur kundër një përzgjedhje të ushtrisë gjermane dhe bullgare. Shumë lojtarë maqedonas kanë qenë edhe  pjesë e ekipit kombëtar të Bullgarisë;
• Në vitin 1945, menjëherë pas përfundimit të  Luftës  së  Dytë Botërore, u themelua  seksioni  i  parë i futbollit  në shoqatën e parë sportive në Shkup, nën kryesimin e Gustav Vllahov. Seksioni i Futbollit  është  ndarë më 16 gusht 1948 dhe u formua Shoqata e Futbollit e Maqedonisë, më 14 gusht 1949, si pjesë e Shoqatës së Futbollit të Jugosllavisë;
• Më 7 shkurt 1993 Federata e Futbollit e Maqedonisë organizoi tubimin e parë të pavarur;
• Në vitin 1994, Maqedonia u bë anëtare e plotë e FIFA-së dhe UEFA-së;
• Në vitin 2003, Shoqata  e Futbollit e Maqedonisë ndërrojë emrin në  Federata e Futbollit të Maqedonisë - FFM
   
   
Aktuale

08.07.2019    Lajme

Filloi ndërtimi i tribunës së stadiumit në Çair

Muamed Sejdini, president i FFM-së: Bashkarisht, vëllezërisht dhe me frymë sportive të ndërtojmë stadium europian...

Kalendar

03 Сеп

00:00 Austria - Maqedoni
    Reprezentacioni A i femrave per kualifikimet në Europian

05 Сеп

20:45 Izraeli - Maqedoni
    Reprezentacioni A per kualifikimet në Europian

09 Сеп

20:45 Letonia - Maqedoni
    Reprezentacioni A per kualifikimet në Europian

10 Сеп

16:00 Maqedoni - Ishujt Fare
    U21 per kualifikimet në Europian
Reprezentacioni A