Втор дел од курсот за УЕФА А диплома за тренери на голмани

Објавено на 22 Мај, 2018 во Вести, Семинари


Во периодот од 21. до 23. мај 2018. во просториите на „Куќа на Фудбалот“ и тренинг центарот “Петар Милошевски„ се одржува вториот дел од курсот за добивање на УЕФА „А“ диплома за тренери на голмани. Под водство на менторите за тренери на голмани Данчо Целески, Суат Зендели и Зоран Мицевски и со стручна помош од УЕФА инструкторот и ментор за ФФМ, Ватрослав Михачиќ се спроведува обемна програма за остручување на група од 16 тренери на голмани. Во тек на сите три дела од курсот тренерите имаат можност да слушнат и видат презентации кои се во насока на подобрување на квалитет на тренерската струка, но и подобрување на квалитетот на голманите кои произлегуваат на овие простори.

Секој од тренерите има индивидуални задачи кои треба да ги исполни, а исто така кандидатите се поделени во четири микрогрупи кои имаат задачи во своите клубови, академии или репрезентации. Третиот (последен) дел од овој курс е закажан за септември 2018, а во меѓувреме кандидатите треба да ги исполнат своите обврски и да ги достават до Центар за Едукација на ФФМ,  по што ќе следат и практичните испити пред комисија составена од ментори од ФФМ и УЕФА.
   
   
Актуелности

10.09.2019    Вести

Македонската репрезентација до 21 година со убедлива победа против Фарски Острови ги отвори квалификациите за ЕП 2021

Селекцијата на Благоја Милевски славеше со 7:1, хет - трик на Димитар Митровски....

Календар

01 Окт

11:00 Романија - Словачка
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Франција - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

02 Окт

15:00 Македонија - Казахстан
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

04 Окт

11:00 Франција - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Словачка - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

05 Окт

15:00 Македонија - Србија
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

07 Окт

11:00 Словачка - Франција
    Жени У19 квалификации за Европско
15:00 Македонија - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
17:00 Црна Гора - Македонија
    У21 квалификации за Европско
20:45 Македонија - Словенија
    А репрезентација квалификации за Европско
А репрезентација