Семинар за Национална Ц лиценца

Објавено на 30 Октомври, 2017 во Вести, Семинари


Фудбалската федерација на Македонија и Центарот за Едукација го организираат редовниот семинар за добивање на Национална Ц лиценца за тренери кои работат во детските лиги на ФФМ. Семинарот ќе се одржи од 1. до 3. ноември 2017. година во хотел „Континентал“, Скопје со следнава програма:

  1. ноември (среда): 11:30 – 16:00 часот;
  2. ноември (четврток): 09:00 - 15:00 часот;
  3. ноември (петок): 09:00 – 16:00 часот;

Пријавените кандидати треба да дојдат во х. Континентал најдоцна до 11:00 часот поради евиденција на присуство и подигнување на опрема за семинар. Присуството на семинарот е задолжително за цело времетрање, а во таа насока ги известуваме тренерите да ги адаптираат своите професионални обврски.

Во склоп на овој семинар кандидатите ќе видат теоретско-практични презентации од областа на спортска физиологија и психологија за деца како и однос родител-спортист-тренер, игри на скратен простор во функција на развој на фудбалерот, начин на исхрана кај спортистите. Практичните презентации ќе бидат реализирани со фудбалерите од ФФМ Академија на терените на Тренинг Центар „Петар Милошевски“.

Доделувањето на сертификати за присуство е на 3. ноември по завршување на семинарот.
   
   
Актуелности
Календар

20 Окт

11:00 Фарски Острови - Израел
    У17 квалификации за Европско
14:30 Шпанија - Македонија
    У17 квалификации за Европско

23 Окт

11:00 Шпанија - Фарски Острови
    У17 квалификации за Европско
14:30 Израел - Македонија
    У17 квалификации за Европско

26 Окт

14:30 Македонија - Фарски Острови
    У17 квалификации за Европско
14:30 Израел - Шпанија
    У17 квалификации за Европско

16 Ное

20:45 Лихтенштајн - Македонија
    УЕФА Лига на Нации

19 Ное

20:45 Македонија - Гибралтар
    УЕФА Лига на Нации
А репрезентација