Одржани состаноци за безбедност за Прва и Втора МФЛ

Објавено на 21 Август, 2019 во Вести


Комисијата за безбедност при ФФМ на 6. август одржа работен состанок со комесарите и заменците комесари за безбедност и сигурност на фудбалските клубови од Прва МФЛ, а на 20. август со комесарите и замениците комесари од Втора МФЛ (запад и исток). На состаноците присуствуваа и претставници од МВР.

Состаноците се одржаа пред почетокот на натпреварувачката сезона 2019/20 со цел разгледување на извештајот за безбедност од пролетниот дел на натпреварувачката сезона 2018/19, елаборирање на правилникот за безбедност и сигурност на ФФМ, измените на правилникот на Безбедност и сигурност на УЕФА кој стапи на сила од 15.06.2019 година.  

Беше укажано на конкретните задачи на комесарите за безбедност на клубовите за мерки и активности кои произлегуваат од Законот за спречување на насилството и недостојното однесување на спортските натпревари, сѐ со цел безбедно и сигурно организирање на спортските натпревари.   
   
Актуелности

10.09.2019    Вести

Македонската репрезентација до 21 година со убедлива победа против Фарски Острови ги отвори квалификациите за ЕП 2021

Селекцијата на Благоја Милевски славеше со 7:1, хет - трик на Димитар Митровски....

Календар

01 Окт

11:00 Романија - Словачка
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Франција - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

02 Окт

15:00 Македонија - Казахстан
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

04 Окт

11:00 Франција - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Словачка - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

05 Окт

15:00 Македонија - Србија
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

07 Окт

11:00 Словачка - Франција
    Жени У19 квалификации за Европско
15:00 Македонија - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
17:00 Црна Гора - Македонија
    У21 квалификации за Европско
20:45 Македонија - Словенија
    А репрезентација квалификации за Европско
А репрезентација