Новески, Крстев, Георгиевски, Митревски...дел од кандидатите за УЕФА „А“ лиценца

Објавено на 11 Март, 2016 во Вести, Семинари


Во периодот од 10. до 16. март во Спортскиот центар „Истатов“ во Дојран се одржува третиот дел од курсот за УЕФА „А“ лиценца на кој кандидатите треба да го спроведат практичниот дел од испитот составен од анализа на противникот, подготовка на против игра и неделен микроциклус. Во групата која го следи курсот за УЕФА „А“ лиценца меѓудругите се и поранешните репрезентативци Николче Новески, Александар Митревски, Славчо Георгиевски, Филип Деспотовски Драган Начевски, Миле Крстев, како и Суад Зендели, Никола Карчев, Игор Стојанов фудбалери кои оставиле белег во македонскиот фудбал.

   
   
Актуелности

15.09.2017    Вести

Влог во развој на женскиот фудбал во Македонија

Фудбалската Федерација на Македонија вложува во развојот на фудбалот во сите сегменти и нивоа од играта, и во таа насока...

Календар

06 Окт

15:00 Македонија - Србија
    У21 квалификации за Европско
20:45 Италија - Македонија
    А репрезентација квалификации за Светско

09 Окт

20:45 Македонија - Лихтенштајн
    А репрезентација квалификации за Светско
А репрезентација