Комисија за лиценцирање: ЗФК Новаци ги исполнува критериумите за пополнување на 2 МФЛ

Објавено на 01 Август, 2016 во Вести


Комисијата за лиценцирање на ФФМ го разгледа барањето доставено од Комисија за натпревари на ФФМ во врска со разгледување на доставената документација на клубовите кои беа поразени во бараж натпреварите за пополнување на Втора МФЛ.

По разгледување на доставената докуметација од трите клуба: ФК Вардар - с.Форино, ФК Гоблен Јуниор - Куманово и ЗФК Новаци - Новаци, Комисијата за лиценцирање утврди дека ЗФК Новаци - Новаци доставил документација по сите пет критериуми, додека ФК Гоблен Јуниор - Куманово и ФК Вардар - с.Форино не доставиле целосна документација по сите пет критериуми. Комисијата констатира дека ЗФК Новаци од Новаци ги исполнува потребните услови за учество во пополнување на Втора МФЛ.
   
   
Актуелности

08.07.2019    Вести

Започна изградбата на новата трибина на стадионот во Чаир

Муамед Сејдини, претседател на ФФМ: Заеднички, спортски и братски да изградиме европски стадион...

Календар

03 Сеп

00:00 Австрија - Македонија
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

05 Сеп

20:45 Израел - Македонија
    А репрезентација квалификации за Европско

09 Сеп

20:45 Летонија - Македонија
    А репрезентација квалификации за Европско

10 Сеп

16:00 Македонија - Фарски Острови
    У21 квалификации за Европско
А репрезентација