SOS Fshati i Famijëve merr çmim në të holla nga fondiacioni i UEFA-së për fëmijë përmes nominimit të FFM-së

Publikuar më 10 Октомври, 2018 Lajme, Barazi


Asosiacioni Evropian i futbollit (UEFA) njohu dhe pranoi iniviativën e Federatës së futbollit të Maqedonisë që SOS Fshati i Fëmijëvë të merr çmimin e Fondacionit të UEFA-së për fëmijë në vlerë prej 50 000 euro që do të shfrytëtzohen për zhvillimin e aktiviteteve saportive të fëmijëve që jetojnë aty.

Në fillim të këtij viti UEFA përmes fondacionit të saj për fëmijë kërkoi nga 55-të anëtaret e saj, përfshi edhe neve që të nominojmë organizatë nga vendi, e cila do të plotësojë kriteriumet e caktuara dhe që është e një rëndësie të veçantë për mirëqenien e fëmijëve nga kategoritë e rrezikuara sociale.

Federata e futbollit të Maqedonisë ka njohur dhe mbështetur punën e SOS – Fshatit të Famijëve i cili 15 vite me përkushtim punon dhe lufton për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve në vendin tonë.

Federata e futbollit të Maqedonisë gjithmonë mundohet të ketë rol aktiv në shoqëri, duke dhënë kontribut në projekte dhe aktivitete që nxjerin në pah përgjegjësinë tonë sociale. Në maj të këtij viti puna që bëhet në SOS Fshatin e fëmijëve u shpërblye nga Fonacioni i UEFA-së për fëmijë. Fshati i Fëmijëve SOS (ESOES) mori çmimin Fondacioni i UEFA-së për fëmijë në vlerë prej 50 000 eurove. Mjetet fshati do t’i investojë në zhvillimin e mëtejshëm të aktiviteteve sportive të fëmijëve që jetojnë aty.Ky është një kontribut që përmes futbollit të përmirësohet cilësia e jetës së fëmijëve që jetojnë në këtë bashkësi. Në emrin tim dhe në emër të Federatës së futbollit të Maqedonisë ju uroj për këtë çmim. Përcillni përshëndetjen tonë të ngrohtë për të gjithë fëmijët e SOS Fshtatit të Fëmijëve dhe na bëni krenar me projektin e ri që do ta realizoni me ndihmën e këtyreve fondeve”, deklaroi u.d. presidenti i Federatës së futbollit të Maqedonisë, Muhamed Sejdini.    
   
Reprezentacioni A