Mbrojtja nga trukimi i ndeshjeve është një nga obligimet e rëndësishme në FFM

Publikuar më 01 Јули, 2022 Lajme, Seminare


Federata e Futbollit të Maqedonisë, përmes Komisionit për Siguri dhe Integritet, është plotësisht e fokusuar në zbulimin dhe mbrojtjen e njërit prej problemeve më të mëdha në futbollin modern – trukimit të ndeshjeve. Një rrezik që ndikon negativisht dhe po fiton gjithnjë e më shumë fuqi në botën e lojës së futbollit. Prandaj, FFM përmes Komisionit për Siguri dhe Integritet përmes shumë fushatash, seminaresh dhe leksionesh inkurajon njerëzit e përfshirë në futboll të flasin kundër trukimeve të ndeshjeve dhe të rrisin ndërgjegjësimin përmes platformave konfidenciale të raportimit të FFM-së, UEFA-së dhe FIFA-së.

Lidhur me këtë çështje, federata jonë ndërmerr hapa konkretë, duke marrë pjesë dhe organizon leksione edukative në koordinim me UEFA-në dhe FIFA-në për njohjen e hershme dhe parandalimin e trukimit të ndeshjeve të futbollit.

Qëllimi është unik dhe ai është mbrojtja e integritetit të vetë lojës së futbollit.

Kushdo në futboll që në çfarëdo mënyre që vjen në një situatë trukimi të ndeshjeve duhet të kundërshtojë dhe të raportojë çdo qasje të trukimit të ndeshjeve përmes platformave të besueshme të raportimit.

Në vitin 2021/2022, Komisioni për Siguri dhe Integritet pranë FFM-së ka organizuar dhjetëra seminare edukative, trajnime dhe ligjërata për mbrojtjen nga trukimi i ndeshjeve. U mbuluan të gjitha ekipet kombëtare si dhe arbitrat dhe kontrollorët në kampionatet tona.

Qëllimi i leksioneve është t'u japë informacion të rëndësishëm futbollistëve, gjyqtarëve dhe pjesëmarrësve të tjerë në lojën e futbollit për mënyrën se si funksionon i gjithë sistemi dhe procesi i trukimit të ndeshjeve, ndikimi i madh negativ në futboll, si dhe zbulimi dhe parandalimi i tij. .

- Aktivitetet që kemi kryer në këtë drejtim na japin të drejtën të besojmë se së bashku dhe në mënyrë konstruktive mund t'i zgjidhim sfidat dhe se propozimet tona të përbashkëta dhe udhëzimet që marrim nga UEFA dhe FIFA në lidhje me këtë çështje, futbollistët, arbitrat, por edhe të gjithë të tjerët që janë të lidhur me lojën e futbollit do t'i transferojnë në klubet, organet dhe organizatat e tyre. Besoj se duke zhvilluar serinë e seminareve kemi ndihmuar duke shkëmbyer përvojë dhe njohuri dhe se kemi gjetur metodat më të mira për t'u mbrojtur nga trukimi i ndeshjeve. E gjithë kjo për hir të futbollit tonë, por në radhë të parë për hir të shoqërisë sonë”, tha Robert Markoviq nga sektori i sigurisë dhe integritetit në FFM.
   
   
Reprezentacioni A