FFM e dorëzoi fushën e re hibride arenës Todor Proeski

Publikuar më 01 Март, 2024 Lajme


Federata e Futbollit të Maqedonisë (FFM) zyrtarisht ia dorëzoi fushën e re hibride në Arenën “Todor Proeski” Shoqërisë Aksionare për ndërtim dhe menaxhim të hapësirës banesore dhe afariste.

Federata e Futbollit të Maqedonisë, në përputhje me marrëveshjen me Ndërmarrjen Publike që menaxhon Arenën, sot zyrtarisht përfundoi aktivitetet e saj për vendosjen dhe mirëmbajtjen e sipërfaqes së re me bar në “Todor Proeski” në Shkup.

Federata e Futbollit të Maqedonisë ka rinovuar tërësisht fushën e stadiumit tonë më të madh duke vendosur një sipërfaqe moderne dhe hibride. Nënshtresa e re kombinon barin natyral me materialet sintetike moderne, duke siguruar qëndrueshmëri dhe elasticitet të shkëlqyeshëm.

Vendosja e barit hibrid të gjeneratës së fundit në Arenën tonë dhe vendosja e një sistemi tërësisht të ri vaditjeje mundëson që stadiumi ynë të mbajë ndeshje gjatë gjithë vitit, pavarësisht kushteve atmosferike, duke ruajtur standardet më të larta të lojës.

"Ky investim nënvizon angazhimin tonë për të ofruar kushtet më të larta të lojës për ndeshjet ndërkombëtare dhe klube dhe rithemelon Arenën tonë si një vend kryesor për futbollin në të gjitha nivelet.Shprehim mirënjohjen tonë për të gjithë ata që u përfshinë në realizimin e këtij projekti dhe presim mirëseardhjen e futbollistëve”, tha presidenti i FFM-së, Muamed Sejdini.

Mjetet për fushën e re të Arenës janë siguruar plotësisht nga FFM përmes projektit “Hat-Trick” të UEFA-s për infrastrukturën e futbollit.

Në fushën e re, faza e parë konsistonte në vendosjen e një sipërfaqeje artificiale, e ndjekur nga mbjellja e barit natyror. Bari natyror krijon dendësi dhe kompaktësi. Në sezonin dimëror, pra në dhjetor, janar, shkurt, raporti është afërsisht 70-30 në favor të barit natyror, ndërsa në sezonin pranveror, raporti rritet. Instalimi i një fushe hibride është një zgjidhje efektive, sigurisht nëse mirëmbahet dhe përdoret siç duhet në mënyrën e përcaktuar.
   
   
Aktuale
Kalendar
Reprezentacioni A