WADA листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

Објавено на 14 Ноември, 2018 во Антидопинг


Во продложение е WADA (World Anti-Doping Agency) листата на забранети супстанци и методи за 2019 година, заедно со документот во кој се сумирани сите поголеми модификации и објаснувања за 2019 година како и мониторинг програмата за 2019 година.

Оваа листа која беше одобрена од страна на Извршниот одбор на WADA на 20. септември, 2018 ќе стапи на сила на 1. јануари, 2019 г. Таа одредува кои супстанци и методи се забранети, и за време на натпреварувањата и надвор од нив, како и кои супстанци се забранети во определени спортови.

wada_2019_english_prohibited_list.pdf 

wada_2019_english_summary_of_modifications.pdf 

1 wada_2019_english_monitoring_program.pdf    
   
Актуелности

10.09.2019    Вести

Македонската репрезентација до 21 година со убедлива победа против Фарски Острови ги отвори квалификациите за ЕП 2021

Селекцијата на Благоја Милевски славеше со 7:1, хет - трик на Димитар Митровски....

Календар

01 Окт

11:00 Романија - Словачка
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Франција - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

02 Окт

15:00 Македонија - Казахстан
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

04 Окт

11:00 Франција - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
15:30 Словачка - Македонија
    Жени У19 квалификации за Европско

05 Окт

15:00 Македонија - Србија
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

07 Окт

11:00 Словачка - Франција
    Жени У19 квалификации за Европско
15:00 Македонија - Романија
    Жени У19 квалификации за Европско
17:00 Црна Гора - Македонија
    У21 квалификации за Европско
20:45 Македонија - Словенија
    А репрезентација квалификации за Европско
А репрезентација