Саша Ќириќ: „Во ФФМ сум поради фудбалот, а не заради позицијата“

Објавено на 05 Април, 2018 во Вести


Поранешниот прославен фудбалер и репрезентативец Саша Ќириќ отворено коментира за последните случувања околу неговата функција и неговиот професионален ангажман во Фудбалската федерација на Македонија.

-Мене ми е јасно дека потребата од сензација продава сѐ, сакале да признаеме или не, живееме во такво општество, но најпрвин да разјасниме две работи. Прво, во Фудбалската федерација на Македонија сум дојден поради фудбалот, а не заради позицијата и второ, немам никакви проблеми и несогласувања со раководството на федерацијата. Се што правиме, правиме заеднички и во интерес на фудбалот. Оттаму, заеднички е и нашиот последен договор за моја поголема вклученост во работата на Академијата на ФФМ, проект кој е многу значаен за македонскиот фудбал и кој во изминатите неколку години ја потврдува сета своја вредност, како школа од каде што ние создаваме не само квалитени млади фудбалери, туку и личности со вистински спортски вредности, вели Ќириќ.

-Без да навлегувам во потребата на одредени луѓе кои „одеднаш“ се загрижија за мојот статус, јас и во иднина останувам во служба на фудбалот и 100 % ќе бидам посветен на работата во рамки на федерацијата. Како и досега, доколку има потреба јас и понатаму ќе се трудам да бидам од помош и на А селекцијата и на сите младински репрезентации доколку е потребно. Како фудбалер со богато интерналионално искусто ќе настојувам истото да го пренесувам и на младите фудбалери и на сите вклучени во работата со Академијата и националните селекции, вели Саша Ќириќ. 
   
   
Актуелности

17.04.2018    Вести

Академијата на ФФМ оствари четири победи на пет натпревари на турнирот во Ереван

Нашиот Матеј Георгиев беше прогласен за најдобар фудбалер на турнирот на кои само Македонија беше претставувана од Акаде...

Календар
А репрезентација