Пријава за учество во прва ЖФЛ лига, за сезона 2017/18

Објавено на 11 Јули, 2017 во Прва ЖФЛ, Вести


Критериуми за учество во 1. МФЛ (жени) за 2017/2018 натпреварувачка година :

-  Да се регистрирани како ЖЕНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ согласно позитивната законска регулатива во Р. Македонија и одредбите на:

Правилникот за регистрација, статус и трансфер на фудбалери на ФФМ;

При регистрација на клубови во женски фудбал клубот мора да достави список и документација за регистрација на најмалку 20(дваесет) фудбалери.

-  ЖФК кои се пријавуваат за првпат во 1. МФЛ (жени), со пријавата да приложат доказ (уплатница) за платена гаранција за учество во лига во износ од 250 ЕУ, во денарска против вредност на сметката на ФФМ; 

ПРИЈАВА.doc    
   
Актуелности

22.11.2017    Вести

Нашиот Јане: „Кога играм фудбал се чувствувам како сите други“

Тоа што е врзан за количка не го спречува 9 годишниот Јане да игра фудбал во секоја прилика....

17.11.2017    Вести

Одржани семинари / советувања за родители чии деца се членови во клубовите во детските лиги на ФФМ

Одделот за Грасрут фудбал и Центарот за Едукација на ФФМ а во склоп на обврските од УЕФА грасрут програмата и својата пр...

Календар
А репрезентација