Претстедателот Ѓорѓиоски во официјална посета на Турската фудбалска Федерација

Објавено на 26 Февруари, 2015 во Вести


Претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Илчо Ѓорѓиоски на 25. февруари отпатува во официјална посета на Турската фудбалска Федерација. На средбата со претседателот на Турската фудбалска Федерација, Јилдрим Демирорен, претседателот на ФФМ оствари конструктивен дијалог во насока за унапредување на досегашната успешна соработка помеѓу двете федерации. Тема на разговор исто така беа и предложеното регионално клубско натпреварување, по иницијатива на ФФМ, како и пријателскиот натпревар помеѓу репрезентациите до 19. години на Македонија и Турција кој ќе се одигра на 26 февруари, во 14.00 ч. во Истанбул.
   
   
А репрезентација