Почнувајќи од утре, фудбалот и фудбалското дружење во фокусот во 21 општина во Македонија

Објавено на 31 Јануари, 2019 во Вести


Фудбалската федерација на Македонија во соработка со Федерацијата за Училишен спорт стартува со новиот проект наречен „Winter football joys“ во кој се вклучени 80 основни училишта низ целата држава, а во кои ќе учествуваат повеќе од 2800 деца на возраст од 7 до 10 години.

Утре во 11:00 часот, во СОУ „Кирил и Методиј“ во Неготино, официјално започнува првиот од вкупно 42-та предвидени настани во рамки на проектот „Winter football joys“ кои ќе трае во следните две седмици.

Во продолжениие комплетниот распоред на настани од „Winter football joys“. 

WFJ 2019-Распоред на настани.pdf    
   
Актуелности

15.04.2019    Вести

Муамед Сејдини на официјален состанок со претседателот на УЕФА, Александар Чеферин

Александар Чеферин: УЕФА со сигурност ќе остане цврст партнер на Фудбалската федерација на Македонија....

Календар

07 Јун

20:45 Македонија - Полска
    А репрезентација квалификации за Европско

10 Јун

20:45 Македонија - Австрија
    А репрезентација квалификации за Европско
А репрезентација