Одржана ждрепка за 1/8 финале на куп за Пионери и ПомПионери

Објавено на 15 Септември, 2015 во Младински Куп, Вести


Денеска во просториите на ФФМ се одржа ждрепка за 1/8 финале куп на РМ за Пионери и Помлади Пионери.

Паровите за натпреварите во Пионерска конкуренција се следните:

1

ФК Академија Пандев-Струмица

16

ФК Вардар АД-Скопје

2

ФК Милано -Куманово

15

ФК Младост Царев Двор АД

3

ФК Шкендија АД - Тетово

14

ФК Пелистер – Битола

4

ФК Македонија ЃП-Скопје

13

ФК Еуромилк – Скопје

5

ФК Љубанци – Скопје

12

ФК Победа- Прилеп

6

ФК Фудбал Старс - Кочани

11

ФК Металург – Скопје

7

ФК ИГМ Академија – Враништа – Струга

10

ФК Работнички-Скопје

8

ФК Шкупи 1927-Скопје

9

ФК Ренова - Тетово

Паровите за натпреварите во Помлада Пионерска конкуренција се следните:

1

ФК Академија Пандев-Струмица

16

ФК Вардар АД-Скопје

2

ФК Милано -Куманово

15

ФК Младост Царев Двор АД

3

ФК Шкендија АД - Тетово

14

ФК Пелистер – Битола

4

ФК Македонија ЃП-Скопје

13

ФК Еуромилк – Скопје

5

ФК Љубанци – Скопје

12

ФК Победа- Прилеп

6

ФК Фудбал Старс - Кочани

11

ФК Металург – Скопје

7

ФК ОСК ФЕР ПЛЕЈ – Охрид

10

ФК Работнички-Скопје

8

ФК Шкупи 1927-Скопје

9

ФК Ренова - Тетово

Овие натпревари се играат по систем на елиминации - еден натпревар.

Натпревари за Куп се играат на ден (вторник-среда)  22-23.09.2015 

Напомена: Во истите денови се играат и натпреварите за младинци и кадети.   
   
А репрезентација