Одржан редовен состанок со комесарите за безбедност во пресрет на почетокот на вториот дел од МФЛ

Објавено на 12 Февруари, 2019 во Вести


Во „Куќа на фудбалот“, Одделот за за безбедност и интегритет одржа работен состанок со претставниците на клубовите, комесари за безбедност, во пресрет на почетокот на вториот дел од натпреварувачката сезона во МФЛ.

На претставниците на клубовите кои имаат обврска да го штитат интегритетот на играта им беше укажано да се почитуваат пропозициите во соодветните натпреварувања, да преземат неопходни мерки за безбедно одигрување на натпреварите и повторно беше упатен повик за почитување на фер плеј одредбите. 

Одговорните во Одделот за за безбедност и интегритет при ФФМ, потенцираа неколку важни точки поврзани со огранизацијата на натпреварите од домашниот шампионат и координација на работата на официјалните лица пред, за време и по натпреварите. На присутните им беа повторени инструкциите за евентуални непријатни ситуации на стадионите, како и постапки за справување со нив, согласно критериумите преземени од натпреварувањата организирани од страна на УЕФА.
   
   
Актуелности

08.07.2019    Вести

Започна изградбата на новата трибина на стадионот во Чаир

Муамед Сејдини, претседател на ФФМ: Заеднички, спортски и братски да изградиме европски стадион...

Календар

03 Сеп

00:00 Австрија - Македонија
    Женска А репрезентација квалификации за Европско

05 Сеп

20:45 Израел - Македонија
    А репрезентација квалификации за Европско

09 Сеп

20:45 Летонија - Македонија
    А репрезентација квалификации за Европско

10 Сеп

16:00 Македонија - Фарски Острови
    У21 квалификации за Европско
А репрезентација