Одржан редовен семинар со делегатите од 1 и 2 МФЛ

Објавено на 17 Август, 2018 во Вести


Комисијата за натпревари на Фудбалската федерација на Македонија во хотел „Континентал“ во Скопје одржа редовен семинар со делегатите на натпреварите од 1. и 2. МФЛ.

Комесарот за натпреварување Васко Дојчиновски потенцираше неколку важни точки поврзани со огранизацијата на натпреварите од домашниот шампионат и координација на работата на официјалните лица пред, за време и по натпреварите, особено на делегатите со судискиот тим. На семинарот беа дадени инструкции за евентуални непријатни ситуации на стадионите, како и постапки за справување со нив согласно критериумите преземени од натпреварувањата организирани од страна на УЕФА.

Свое обраќање пред присутните делегати имаше и Зоран Саздов, комесар за безбедност во Фудбалската федерација на Македонија. Од одделот за интегритет и безбедност се заложија сите клубови да го почитуваат „Правилникот на УЕФА и ФФМ за сигурност и безбедност“ и „Законот на насилство и недостојно однесување на спортските натпревари“.
   
   
Актуелности
Календар

26 Сеп

15:30 Македонија - Босна и Херцеговина
    Жени У17 квалификации за Европско
15:30 Унгарија - Франција
    Жени У17 квалификации за Европско

12 Окт

00:00 Русија - Македонија
    У21 квалификации за Европско

13 Окт

20:45 Македонија - Лихтенштајн
    УЕФА Лига на Нации

16 Окт

14:30 Македонија - Гибралтар
    У21 квалификации за Европско
18:00 Ерменија - Македонија
    УЕФА Лига на Нации

16 Ное

20:45 Лихтенштајн - Македонија
    УЕФА Лига на Нации
20:45 Македонија - Гибралтар
    УЕФА Лига на Нации
А репрезентација