Одлуки од седница на У.О на ФФМ

Објавено на 03 Април, 2018 во Вести


На денешната седница, Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија меѓудругото ги донесе следните одлуки:

-У.О. на ФФМ ги усвои поднесените извештаи за работа на репрезентациите до 17 и 19 години на Горан Станиќ, селектор на Македонија до 17 години и Вујадин Станојковиќ, селектор на Македонија до 19 години;

-У.О. на ФФМ донесе одлука за реактивирање на женската А репрезетација на Македонија;

-У.О. на ФФМ го прифати предложениот проект за развој на женскиот младински фудбал;

-У.О. на ФФМ донесе одлука за формирање лига во млади категории за девојчиња од натпреварувачката сезона 2018/2019;

-У.О на ФФМ го прифати барањето на ФК Академија Пандев за издвојување финансиски средства и поддршка во организирањето на меѓународниот младински меморијален турнир „Филип Лазаревски“;

-У.О. на ФФМ не го усвои барањето на ФК Вардар за заштита на Правилникот за натпревари;
   
   
Актуелности

17.04.2018    Вести

Академијата на ФФМ оствари четири победи на пет натпревари на турнирот во Ереван

Нашиот Матеј Георгиев беше прогласен за најдобар фудбалер на турнирот на кои само Македонија беше претставувана од Акаде...

Календар
А репрезентација