Февруари - еден од најзначајните месеци за фудбалската историја на Македонија

Објавено на 07 Февруари, 2018 во Вести

На 7. февруари 1993. година е одржано првото ИЗБОРНО СОБРАНИЕ на Фудбалскиот сојуз на Македонија. Низамедин Аручи, Илија Атанасовски, Киро Соневски и Здравко Точко - претседавачи на Собранието

Февруари е еден од најзначајните месеци за Фудбалската историја на Македонија. 1993. година е одржано првото ИЗБОРНО СОБРАНИЕ на Фудбалскиот сојуз на Македонија. Собранието се одржуваше во салата на ГП „Пелагонија“, а со него раководеше Киро Соневски од Гостивар, Здравко Точко од Охрид и Илија Атанасовски, генерален секретар на ФСМ. Во завршниот круг за претседател на ФСМ се бираше меѓу Трајан Бендевски и Љубисав Иванов - Ѕинго. Иванов доби повеќе гласови и со тоа активностите на првиот претседател на ФСМ Алеско Кипровски за прием во ФИФА и УЕФА продолжија под раководство на новиот претседател Љубисав Иванов - Ѕинго. За потпредседател на ФСМ беше избран Ѓорѓи Атанасов, а во Управниот одбор членови беа: Трајан Бендевски – Битола, Часлав Божиновски – Скопје, Димитар Босиљанов – Струмица, Медат Војника – Дебар, Душко Милевски – Тетово, Трајче Маџовски – Прилеп, Борис Христов – Велес, Стојан Тренчевски – Скопје, Темелко Ордановски – Скопје, Пане Иванов – Кавадарци, Ѓоко Угриновски – Струга, Панче Насев – Штип, Душко Николовски – Пробиштип; 
   
   
Актуелности

17.04.2018    Вести

Академијата на ФФМ оствари четири победи на пет натпревари на турнирот во Ереван

Нашиот Матеј Георгиев беше прогласен за најдобар фудбалер на турнирот на кои само Македонија беше претставувана од Акаде...

Календар
А репрезентација